maanantai 25. maaliskuuta 2013

täytekakku


Olen harvoin tehnyt täytekakkua,olisikohan kolmas tai neljäs kerta.sen on näköinen,koristelua kun vielä hrjoittelen,mutta mutuen kakku onnistui hyvin :) Lisää vain harjoitusta,vinkkejäkin otetaan koristeluun vastaan. Innostuin,kun tilasin sen koristeelliset kakut lehden :) Tein 4 munan pohjasta,2 munan pohjan.



Pohja:

2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

kakkupohjan kostutus kahvilla,jossa ripaus sokeria

Täyte:

1 prk maitorahkaa
 1 dl vatkattua kermaa
murskattuja fazerin sinisiä konvehteja ja M&M karkkeja
Piltti aurinkoinen sosetta

Koristelu:

3 dl vatkattua kermaa
sydämen muotoisa koristeita

vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi, samalla sekoittaen varovasti. kaada taikina voideltuun/korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneena ja leikkaa osiin. Kun kakku leikattu,kostuta osia hiukan jäähtyneella,sokerilla maustetulla kahvilla. Sekoita rahkaan,karkit,kermavaahto ja ripaus vaniljasokeria  Levitä kakkupohjalle aurinkoinen sosetta,päälle rahka-kermatäytettä,kostuta päällimäinenkin pohjakerros kahvilla. Koristele pursottamalla kermavaahtoa kauniisti reunoille ja päälle,ripottele pintaan sydänkoristeita.





2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. kiitos,hyvin onnistui muuten mutt tuo kuorrutus vielä on vähä rumaa,harjoittelua lisää :) saa tulla kahveelle,ku mä tääl leivon usein :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3