maanantai 24. joulukuuta 2012

Fudget

tämän ohjeen nappasin Pirkka-lehdestä,en tiedä teinkö jotakin väärin,mutta kovin murenevaa tuli karkeista. mutta maku on kohdillaan. olisinkohan voinut keittää kinuskia liian kauan? no kokeiluun menee maitosuklaaversiokin :) karpalot jätin pois,unohdin kaupungista ostaa ja lähikaupassa ei ollut.

1 tlk Pirkka vispikermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
50 g  voita
1 pkt pirkka hasselpähkinä-valkosuklaata
1½ dl pehmeitä karpaloita (pirkka)

mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma,sokeri ja siirappi. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Lisää joukkoon voi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. testaa seoksen sopivaa koostumusta tiputtamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen, jos pisarat jähmettyvät,seos on valmista. Rouhi suklaa. Kun fudgeseos on valmista,siirrä kattila liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20*18 cm). Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. hmmm...enpä tiedä miksi murenee,jollain muullakin oli jotain ongelmaa fudgen kanssa,minulla on aina onnistunut hyvin.Hyvää se varmasti oli =) riisimurosuklaata mekin tehtiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu hyviä oli ja muutenkin onnistui,ehkä sit ohjeen mukaan tulee tuollaisia murenevia vähän :) kyllähän ne hyvänä viileässä säilyy. harmi ku likat söi kaikki fudge maistiaiset ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3