sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Suklaamoussekakku



Pyhäinpäivän kunniaksi tein jälkiruuaksi ihanan suklaamoussekakun

Pohja:

4 munaa

1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl maissitärkkelystä
n. 1 dl vehnöjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Jos haluat niin voit korvata 3/4 dl vehnöjauhoja samalla määrällä kaakaojauhetta eli silloin taikinaan tulee ½ dl vehnäjauhoja ja 3/4 dl kaakaojauhetta. itse jätin kaakaon pois.

vatkaa sokeri ja munat caahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.Levitä pellille ja paista 225 asteessa noin 8 min. Kumoa kypsä torttu sokeroidulle papreille ja jäähdytä. Kun torttujäähtyny leikkaa irtopohjavuona kokoinen ympyrä ja laita vuokaan paperin päälle. Valmista täyte seuraavaksi.

Täyte:

2 pss blå band suklaamousse jauhetta
2 dl maito
1 prk (250g) ricotta juustoa
2 rkl appelsiinimarmeladia
2 isoa liivatelehteä
1,5 rkl vettä

laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa moussejauhot ja maito kuohkeaksi vaahdoksi, lisää ricotta ja marmeladi. Purista liivatteet ja liota ne 1,5 rkl kuumaa vettä. Sekoita liivate seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjanpäälle ja nosta hyytymään  vähintään 5 tunniksi,mieluiten yönyli. korsitele valkosuklaalla.,



2 kommenttia:

  1. Minulla olis jääkaapissa ricottaa, joten siitä täytyis väsätä jotain. Ensimmäistä kertaa kun ricottaa maistoin, niin en pitänyt sen mausta ollenkaan. Myöhemmin olen kuitenkin alkanut tykkäämään kyseisestä tuotteesta. Siinä on jokin jännä ominaismaku, johon koukuttuu.

    VastaaPoista
  2. jack bauer,joo mulle kans tää ricotta juusto oli uus tuttavuus,mut oppinu tykkään kans ja sopii tosi hyvin leivontaan yms. ja ei ole lidlissä ollut kallista,kun hain maksoi 0,99 euroa prk :) muualla maksaa aika paljon enemmän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3