torstai 22. marraskuuta 2012

Paraisten piparkakut


meillä aloitettiin jo jouluvalmistelut leipomalla eka satsi paraisten piparkakkuja,tosin suurin osa syöty,et ehkä toinen satsi pitää tehdä :D

250 g margariinia
2 1/4 dl sokeria
1 muna
1 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1½ tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja

Siirappi ja mausteet kiehautetaan. Anna jäähtyä hetki. vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen siirappiseos sekä muna voimakkaasti vatkaten. Louksi vehnäjauho-sooda seos sekoitetaan siivilän läpi taikinan joukkoon. taikina saa seistä yön yli jääkaapissa. kauli seuraavana päivänä taikina levyiksi,painahaluamiasia pipareita ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi,ehkä n.10 min.

8 kommenttia:

  1. Jotenkin on jäänyt sellainen mielikuva, että Paraisten piparkakut on niitä parhaita piparkakkuja. Johtuisikohan siitä, että näitä tehtiin aikoinaan kotitalouden tunnilla yläasteella. Pitäisi tarkistaa Hyvää Pataa-oppikirjasta onko ohje sama;) Minun yläasteajallani kirjan sai kurssien loputtua itselle ja ihan ilmaiseksi. Käsittääkseni enää niitä ei saa, ainakaan ilmaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Jack Bauer: joo tää on varmaa yksi parhaimpia reseptejä :) vaaleat piparit myös hyviä,knnattaa kokeilla :)

    Melody: kiitos,joo minä kans saanut tämän ohjeen aikoinani äidiltäni,kun se jo lapsuudessamme teki tällä ohjeella pipareita :) joo kerrankin pääsee jo ajoissa aloittaan jouluvalmistelut,ettei käy niinkuin viime jouluna,että aaton aattona viel yöllä väsaää hiki hatussa kaikkea :)

    VastaaPoista
  3. kyllä nämä on parhaita,jos minulta kysytään ;D

    VastaaPoista
  4. Piparkakut kuuluu ehdottomasti joulunaikaan. Glögiä ja siirappipipareita tuli eilen jo ensimmäistä kertaa maisteltua.:)

    Kyllä blogini linkitys sopii, ja lisäänpä sinutkin omiin linkkeihini.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyl pipari ja glögi on hyvää,itse en ole viel glögiä tajunnut ostaa,menee seuravalle kauppalistalle :) juu kiitos likityksestä,tulee käytyä useasti blogissasi,aina ei kommentia kerkee jättää :)

      Poista
  5. Moi,
    hienoja piparkakkuja. Rakastan pipareita, mutta en koskaan tehnyt niitä itse :P

    VastaaPoista
  6. Piparipulla,minakin rakastan pipareita kannattaa kokeilla itse tehda,on helppoa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3