torstai 22. marraskuuta 2012

Paraisten piparkakut


meillä aloitettiin jo jouluvalmistelut leipomalla eka satsi paraisten piparkakkuja,tosin suurin osa syöty,et ehkä toinen satsi pitää tehdä :D

250 g margariinia
2 1/4 dl sokeria
1 muna
1 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1½ tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja

Siirappi ja mausteet kiehautetaan. Anna jäähtyä hetki. vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen siirappiseos sekä muna voimakkaasti vatkaten. Louksi vehnäjauho-sooda seos sekoitetaan siivilän läpi taikinan joukkoon. taikina saa seistä yön yli jääkaapissa. kauli seuraavana päivänä taikina levyiksi,painahaluamiasia pipareita ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi,ehkä n.10 min.

9 kommenttia:

  1. Jotenkin on jäänyt sellainen mielikuva, että Paraisten piparkakut on niitä parhaita piparkakkuja. Johtuisikohan siitä, että näitä tehtiin aikoinaan kotitalouden tunnilla yläasteella. Pitäisi tarkistaa Hyvää Pataa-oppikirjasta onko ohje sama;) Minun yläasteajallani kirjan sai kurssien loputtua itselle ja ihan ilmaiseksi. Käsittääkseni enää niitä ei saa, ainakaan ilmaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Meillä äiti on tehnyt aina Paraisten piparkakkuja ja ohje on siirtynyt sitten minullekin. Kyllä paraisten piparkakut ovat parhaita, jos meidän perheeltä kysytään.:) Kiva, että jollain muullakin on jo jouluvalmistelut aloitettu.:P

    VastaaPoista
  3. Jack Bauer: joo tää on varmaa yksi parhaimpia reseptejä :) vaaleat piparit myös hyviä,knnattaa kokeilla :)

    Melody: kiitos,joo minä kans saanut tämän ohjeen aikoinani äidiltäni,kun se jo lapsuudessamme teki tällä ohjeella pipareita :) joo kerrankin pääsee jo ajoissa aloittaan jouluvalmistelut,ettei käy niinkuin viime jouluna,että aaton aattona viel yöllä väsaää hiki hatussa kaikkea :)

    VastaaPoista
  4. kyllä nämä on parhaita,jos minulta kysytään ;D

    VastaaPoista
  5. Piparkakut kuuluu ehdottomasti joulunaikaan. Glögiä ja siirappipipareita tuli eilen jo ensimmäistä kertaa maisteltua.:)

    Kyllä blogini linkitys sopii, ja lisäänpä sinutkin omiin linkkeihini.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyl pipari ja glögi on hyvää,itse en ole viel glögiä tajunnut ostaa,menee seuravalle kauppalistalle :) juu kiitos likityksestä,tulee käytyä useasti blogissasi,aina ei kommentia kerkee jättää :)

      Poista
  6. Moi,
    hienoja piparkakkuja. Rakastan pipareita, mutta en koskaan tehnyt niitä itse :P

    VastaaPoista
  7. Piparipulla,minakin rakastan pipareita kannattaa kokeilla itse tehda,on helppoa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3