Sain jenkki tuliaiset vihdoinkin ja päätin testata tuota leivtettä pulliin,sopi täydellisesti,nam. Pullia tein pariinkin kertaan.
yksiin tein maapähkinälevite silmät ja toisiin voisilmät.
näissä kierteissä osassa täyteenä maapähkinälevitettä ja osassa fariini-kaurahiutale täyte
3 dl maitoa ( tai 3 dl vettä ja ½ dl maitojauhetta)
25 g hiivaa
1 muna
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa (itselläni ei ollut,laitoin taikinaan kanelia makua antamaan)
100g voita tai margariinia
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna,suola,sokeria ja kardemumma. Lisää osa juahoista. Sekotia taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot sekä pehmeä tai sulatettu voi taikinaan. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Voit leipoa taikinasta pikkupullia,voisilmäpullia,korvapuusteja,palmikkopullia (2 kpl) tai bostonkakkuja (2 kpl).
Kun taikina kohonnut jaa se kahteen osaan ja kauli suurehkoksi ohueksi levyksi. levitä täytettä pohjalle ja kääri rullalle,leikkaa rulla 16 osaan,ja laita muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin tai kakkuvuokaan jos teet bostonkakun. paista kierrepullia/voi silmäpullia 225 asteessa noni 10-15 min ja bostonkakkua 175 asteessa noin 30 min.
Täytevaihtoehdot:
maapähkinä levitettä ja mantelirouhetta
TAI
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 tl vanilliinisokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
Sekoita täytteen ainekset keskenään
Tässä bostonissa oli taas maapähkinätäyte
hyvä idea pullien täytteeksi ja kivat tuliaiset sait
VastaaPoista