torstai 22. marraskuuta 2012

Tummat sämpylät



5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pss lidlin kuivahiivaa (1 pss vastaa 25g hiivaa)
1 tl suolaa
n. 10 dl sämpyläjauhoja
50 g voita
loraus siirappia
hyppysellinen kuminaa
2-3 rkl paahdettua pellavarouhetta

Liuota tuorehiivaa kädenlämpöiseen mitoon. Jos käytät kuivahiivaa sekoita s ejauhojen joukkoon. katso ohje hiivapakkauksesta. Lisää joukkoon suola,siirappi,kumina. Alusta jauhot joukkoon ja lisää viimeiseksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota vedottomassa,lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Kumoa taikina pöydälle ja ja vaivaa ilmakuplat pois.jaa taikina kahteen palaan ja leivo tangoiksi,leikkaa tangot noin 20 palaan. Muotoile palat sämpylöiksi. Nosta palat pellille ja anna kohota liinan alla. paista 225 asteessa noin 15 min. Jos haluat sämpylöistä rapeakuorisia,jäähdytä ne peittämättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3