keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Valkosipuliperunat kera possun ulkofilephvin ja maustevoin


Mmm, tämä oli yksi pääsiäispyhien herkkuruoka jonka tekemiseenkin aikaa sai mukavasti kulumaan.


1 pkt HK:n viljaporsaan ulkofileepihviä (paisettu paketin ohjeen mukaan)

Valkosipuliperunat:

mustapippuria
suolaa
n 14 perunaa
7 valkosipulinkynttä
4 dl kuohukermaa

Kuori ja viipaloi peunat ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulitkin, älä murskaa.
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain peruna- ja valkosipuliviipaleita. Sekoita mausteet kermaan ja kaada kerma peruniden päälle vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.

Tee perunoiden kypsyessä maustevoi kaappiin jähmettymään,salaatti ja paista pihvit paketi ohjeen mukaan..

 Maustevoi:

50 g voita
n. 2 rkl grillimaustetta
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl valkopippuria
1/3 tl suolaa

Sulata voita mikrossa rasvaasen verran, että se on helppo sekoittaa haarukalla. Purista valkosipulin kynsi.Lisää rasvaan ensin 1 rkl grillimaustetta ja muut mausteet. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää grillimaustetta sen mukaa kuinka voimakasta haluat. Kaavi maustevoi tuorekelmulle. kääri rullalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Tarjoillaan kuuman pihvin päällä


Salaatti:

kurkkua
tomaattia
paprikaa
punasipulia
pieniä mozzarellapalloja
Pirkka salaattisekoitusta( sis. jäävuori-,frisee- ja punasalaattia)

Pilko kurkku,tomaatit,paprika ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.

Kun perunat ja pihvit alkaa olee kypsiä, kokoa annos valkosipuliperunoista,salaatista ja pihvistä. Lisää kuuman pihvin päälle maustevoi viipale ja nauti :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3