tiistai 22. maaliskuuta 2016

Banoffee-piiras


Tämä piiras on kunnon makeannälkään, todella makea mutta silti niin hyvä :) 
Itselläni jäi nuo reunat varmaan liian ohuiksi,kun hiukan leikatessa mureni.

250 g digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
2 isoa banaania
3 dl kermaa
1 prk kondensoitua,
 karamellisoitua maitoa (toffee)
tummaa suklaata koristeluun

Murskaa digestivet hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita. 
Painele muruseos 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti.
Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.
 Jäähdytä ja laita sitten vielä jääkaappiin jähmettymään.
Kun pohja on kylmä ja jähmettynyt, kaada kondensoitu,karamellisoitu maito (toffee) pohjan päälle, tasoita pinta ja laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Irrota varovasti vuoan reunat pohjasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Pilko banaanit ohuehkoiksi viipaleiksi, asettele viipaleet toffeen päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi,mausta sokerilla ja lusikoi banaanien päälle. Koristelee suklaanpaloilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3