perjantai 13. syyskuuta 2013

Lihapullat ja perunamuusi




Perunamuusi:

7 perunaa
vettä
loraus maitoa
voita
suolaa

Kuori perunat, laita kattilaan kylmään veteen ja keitä kypsiksi. Muussaa kypsät perunat survimella,lisää maitoa,suolaa ja köntti voita,sekoita. Tarjoa lihapullien ja salaatin kera.


Lihapullat:

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 muna
1 sipuli
suolaa
mustapippuria,valkopippuria
jauhelihamaustetta
olympos yrttisekoitusta

Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota 5 min. Lisää muna,hienonnettu sipuli,mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä cedellä kostutetuin käsin. Kypsennä paistinpannulla tai uunissa 200 asteessa leivinpaperin päällä n. 15 min. tarjoa muusin ja salaatin kera.

Salaattina:

jäävuorisalaattia
paprikaa
kurkkua
suolakurkkua
tomaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3