Tämä ohje on tehty Pirkka.fi sivuston mukaan.
Ainekset | 5-6 annosta |
---|---|
9-11 (n. 180 g) | Pirkka lasagnelevyä |
Jauhelihakastike | |
400 g | Pirkka naudan jauhelihaa |
2 isoa | sipulia |
1 rkl | öljyä |
1 tlk (500 g) | Pirkka tomaattimurskaa |
1 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1/2 tl | mustapippuria |
2 tl | oreganoa |
1 tl | timjamia |
Juustokastike | |
3-4 rkl (n. 40 g) | margariinia |
1 dl | Pirkka vehnäjauhoja |
1 l | Pirkka kevyt- tai täysmaitoa |
1/2 tl | suolaa |
mustapippuria | |
100 g | Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta |
Pinnalle | |
50 g | Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta |
Lisäksi | |
1-2 ps (à 155 g) | Pirkka Palermon salaattisekoitusta |
Vaihe1
Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla.
Vaihe2
Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
Vaihe3
Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
Vaihe4
Paista uunin alastasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3