perjantai 16. syyskuuta 2016
Helppo porkkanakakku
Tämä ohjeen olen bongannut Valion sivuilta. Helppo tehdä ja maukasta. Kuorrutteessa käytin tavallista tuorejuustoa,kun applesiinia ei ollut mikä ohjeessa oli. ja kukat jätin kakusta pois koristuksesta enkä porkkanaraastettakaan koristelussa käyttänyt, näitä oli Valion ohjeessa käytetty.
POHJA:
2 dl juoksevaa margariinia (oivariinia)
2 dl sokeria
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
KUORRUTUS:
1 rasia(200g) maustamatonta tuorejuustoa/appelsiini tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
ripaus sokeria ja vaniljasokeria jos käyttää maustamatonta tuorejuustoa
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoit tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l). Paista kakku uunin alatasossa 175 asteessa 40-45 min tai kunnes on kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan ennen kuin kumoat sen.
Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma (tarvittaessa sokerit). Sekoita voimakkaasti 1 minuutti, jolloin kuorrutus jämäköityy. vit myös tehdö kuorrutusken sähkövatkaimella. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle. voit koristella halutessasi syötävillä kukilla tms.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä ohje onkin todella yksinkertainen mutta silti tulos varmaan tosi hyvä, kiitos! - Rida
VastaaPoistaJoo tosi hyvä kakku ja helppo tehdä. Kannattaa kokeilla ☺
Poista