perjantai 16. syyskuuta 2016

Helppo porkkanakakku



Tämä ohjeen olen bongannut Valion sivuilta. Helppo tehdä ja maukasta. Kuorrutteessa käytin tavallista tuorejuustoa,kun applesiinia ei ollut mikä ohjeessa oli. ja kukat jätin kakusta pois koristuksesta enkä porkkanaraastettakaan koristelussa käyttänyt, näitä oli Valion ohjeessa käytetty.


POHJA:

2 dl juoksevaa margariinia (oivariinia)
2 dl sokeria
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

KUORRUTUS:

1 rasia(200g) maustamatonta tuorejuustoa/appelsiini tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
ripaus sokeria ja vaniljasokeria jos käyttää maustamatonta tuorejuustoa

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoit tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l). Paista kakku uunin alatasossa 175 asteessa 40-45 min tai kunnes on kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan ennen kuin kumoat sen.
Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma (tarvittaessa sokerit). Sekoita voimakkaasti 1 minuutti, jolloin kuorrutus jämäköityy. vit myös tehdö kuorrutusken sähkövatkaimella. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle. voit koristella halutessasi syötävillä kukilla tms.

2 kommenttia:

  1. Tämä ohje onkin todella yksinkertainen mutta silti tulos varmaan tosi hyvä, kiitos! - Rida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosi hyvä kakku ja helppo tehdä. Kannattaa kokeilla ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi <3