5 munaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (3 isoa) hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuore- tai sulatejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita
Mantelirouhetta tai koristerakeita pinnalle
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu porkkana.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Vatkaa kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä se jäähtynen pohjan päälle. Koristele mantelirouheella tai koristerakeilla. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä. Säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3