Kokeilimme ekaa kertaa kaupan Savu savustuspussia ja kyllä tuli maukasta savukalaa. Meillä oli testissä hickorylastu American style. Tämä ohje siis löyty paketista ja tuolta nettisivulta :)
n. 700 g lohta
- Anna ruoka-aineiden lämpötilan tasaantua huoneenlämpöisiksi ennen savustamista ja kuivaa ruuasta ylimääräinen kosteus.
- Aseta uunipelti alimmalle tasolle, ei uunin pohjalle.
- Esilämmitä uuni maksimilämpötilaansa. Käytä uunin alalämpöä.
- Aseta savustettava ruoka suoraan savustuspussiin. Täytä korkeintaan 2/3 SAVU Savustuspussista. Pussi kohoaa savustuksen aikana noin 10 cm.
- Sulje savustuspussi tiiviisti taittamalla savustuspussin suu kaksinkertaisella noin 1 cm taitoksella ja puristamalla kulmat lujasti yhteen (katso pakkauksen takasivun kuva).
- Aseta pussi kuumalle pellille siten, että pussin alapuoli, jossa lukee ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN” tulee alaspäin.
- Laita liesituuletin päälle täydelle teholle.
- Älä avaa uunin luukkua savustuksen aikana, jottei lämpötila muutu.
- Savusta aina ensin maksimiteholla savustustoiminnan käynnistymiseksi. Tämän jälkeen voit alentaa lämpötilaa 200°C ja jatkaa ruuan kypsentämistä.
- Ota pussi uunista. Käytä patakintaita, sillä pussi on erittäin kuuma. Anna ruuan vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen pussin avaamista makujen tasaantumiseksi.
- Avaa pussi leikkaamalla esimerkiksi saksilla keskeltä tai reunoja pitkin (katso pakkauksen takasivun kuva). Varo purkautuvaa kuumaa höyryä.
- Mausta ruokaa tarvittaessa, tarjoile sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
Tässä kalan lisänä muusia ja salaattia. (salaatissa on jääsalaattia,kurkkua,tomaattia,kotijuustoa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3