tiistai 24. maaliskuuta 2015

Savukalaa,perunamuusia ja salaattia







Kokeilimme ekaa kertaa kaupan Savu savustuspussia ja kyllä tuli maukasta savukalaa. Meillä oli testissä hickorylastu American style. Tämä ohje siis löyty paketista ja tuolta nettisivulta :)

n. 700 g lohta

  1. Anna ruoka-aineiden lämpötilan tasaantua huoneenlämpöisiksi ennen savustamista ja kuivaa ruuasta ylimääräinen kosteus.
  2. Aseta uunipelti alimmalle tasolle, ei uunin pohjalle.
  3. Esilämmitä uuni maksimilämpötilaansa. Käytä uunin alalämpöä.
  4. Aseta savustettava ruoka suoraan savustuspussiin. Täytä korkeintaan 2/3 SAVU Savustuspussista. Pussi kohoaa savustuksen aikana noin 10 cm.
  5. Sulje savustuspussi tiiviisti taittamalla savustuspussin suu kaksinkertaisella noin 1 cm taitoksella ja puristamalla kulmat lujasti yhteen (katso pakkauksen takasivun kuva).
  6. Aseta pussi kuumalle pellille siten, että pussin alapuoli, jossa lukee ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN” tulee alaspäin.
  7. Laita liesituuletin päälle täydelle teholle.
  8. Älä avaa uunin luukkua savustuksen aikana, jottei lämpötila muutu.
  9. Savusta aina ensin maksimiteholla savustustoiminnan käynnistymiseksi. Tämän jälkeen voit alentaa lämpötilaa 200°C ja jatkaa ruuan kypsentämistä.
  10. Ota pussi uunista. Käytä patakintaita, sillä pussi on erittäin kuuma. Anna ruuan vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen pussin avaamista makujen tasaantumiseksi.
  11. Avaa pussi leikkaamalla esimerkiksi saksilla keskeltä tai reunoja pitkin (katso pakkauksen takasivun kuva). Varo purkautuvaa kuumaa höyryä.
  12. Mausta ruokaa tarvittaessa, tarjoile sellaisenaan tai lisukkeiden kera.


Tässä kalan lisänä muusia ja salaattia. (salaatissa on jääsalaattia,kurkkua,tomaattia,kotijuustoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3