keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Juustokakku




Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 prk maitorahkaa
2 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 munaa

Marjakastike

½ l vadelmia tai muita marjoja
n 1 rkl sokeria


Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.
Soseuta marjat ja painele sose siivilän läpi. Mausta sokerilla, tarkista maku.
Tarjoa juustokakku marjakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3