maanantai 28. tammikuuta 2013

Rocky Road Brownies



Ohjeen nappasin Pullahiiren leivontanurkasta,vähän muuntelin itselleni sopivaksi tein pariin eri vuokaan,koska en ollut varma olisiko yksi vuokani ollut liian iso. kauniita ei ole,mutta sitäkin herkkulisempia :)


Pohja
120 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
150 g maitosuklaata/ itse käytin tummaasuklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle
n. 100 g pieniä vaahtokarkkeja (pilkoin väiski venmmelsääri vaahtiksia)
n. 70 g suklaata (pandan valkosuklaata ja pandan maitosuklaa crispi suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai pienellä teholla mikroaaltouunissa. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisäile kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne sekoitellen edellisiin. Kaada taikina 15 x 20 cm vuokaan, joka on hyvä suojata esimerkiksi leivinpaperilla tai voidella rasvalla. Paista noin 40 minuuttia 175 asteessa. 
Rouhi suklaa pieneksi. Ota vuoka pois uunista ja levitä pohjan päälle vaahtokarkit ja niiden päälle rouhittu suklaa. Pidä vielä uunissa noin 5 minuutin ajan, jotta suklaa ja vaahtokatkit hieman sulavat. Vahdi kuitenkin paistamista tässä vaiheessa, jotta sulamista ei tapahdu liikaa ja vaahtokarkkien pinta ei pääse pahasti tummumaan.
Vinkki! Jos et löydä pieniä vaahtokarkkeja kaupasta, voit hyvin pilkkoa isompia vaahtokarkkeja pienemmiksi ja käyttää niitä.


tähän suorakaiteenmuotoiseen mies ei laittanut päälle maitosuklaata.

2 kommenttia:

  1. Rocky Road on ollut jo kuukausia omassa to-do listassa! Pitää kokeilla pian, kun se näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Piparipulla: kokeile ihmeessä,eihän noi nyt mitään kaunnita ollut,mutt todella hyviä. suyosittelen testaamaan,ja helppo vaihtaa taikinaan tai pinnalle mieleisesnä suklaata:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3