maanantai 28. tammikuuta 2013
Sämpylöitä
Teinpä uudessa kodissa sämpylöitä ekna kerran ja kyllä pitää sanoa,että uuni on tehokkaampi kuin edellisessä asunnossa. käytin tähän jauhonloppuja kaapista,mitannu en,mutta käsituntumalla tietää taikinan sopivuuden.
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
vehnäjauhoja,hiivaleipäjauhoja,sämpyläjauhoja (kaikkia yht. noin 12 dl.)
ruohittu pellavaa Valo24
loraus siirappia
½ dl öljyä/sulaa margariinia
ripaus suolaa
Lämitä vesi 42 asteiseksi, sekotia kuivahiiva ripaukseen jauhoja ja sitten veden sekaan. Lisää myös mutu mausteet (siirappi,suola,pellavarouhe). Alusta taikinaa jauhoilla,lisää rasva,sekoita. Lisää jauhoja vielä niin että taikina irtoa kulhon reunoista. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota vielä liinana alla pellillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Päälle voi ripotella vaikka valkosipulirouhetta,siemeniä tms.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3