keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Pataleipä






n. 7 dl jauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3-4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
itse lisäsin vielä unikonsiemeniä sekaan

Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita nopeasti, älä vaivaa. Peitä kulho
kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 12-22 h. Laita pata kansineen uuniin ja uuni
lämpenemään 225 asteeseen. Kumoa jauhotetulle pöydälle taikina ja kääntele itsensä yli muutaman kerran, älä vaivaa. Peitä kelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Nosta kuuma pata pöydälle ja laita taikina siihen. Paista kannella peitettynä puoli tuntia, poista kansi ja paista vielä vartti jotta pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3