tiistai 14. huhtikuuta 2015

Merimiespihvit





MERIMIESPIHVIT:
500 g naudan paistia (viipaloi huoneenlämpöinen liha suurehkoiksi paloiksi)
2-3 sipulia
nokare voita
1 tl suolaa ja pippuria
3 porkkanaa viipaleina
n.10 perunaa kuorittuna ja viipaloituna
3 laakerinlehteä
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
(n.3 dl Olutta)
Viipaloi sipuli ja paista se voissa.Huudo pannu tilkalla vettä ja ota liemi talteen.Ruskista seuraavaksi lihaviipaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla.Huudo taas pannu ja ota huuhdeliemi talteen.Lado perunaviipaleita,lihaa,porkkanaa,mausteita, sipulia ja laakerinlehdet kerroksittain suureen uunivuokaan.Alin ja ylin kerros perunaa.Sulata lihaliemi huuhdeliemeen (+ lisää vettä,jotta sitä on n. 5 dl) ja kaada se(jos käytät olutta lisää se myös joukkoon)vuokaan ainesten päälle,niin että,ne juuri peittyvät.Kypsennä 175 asteisessa uunissa 2 1/2 -3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3