tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kahden suklaan piirakka eli Kinderpiirakka


Pirkka lehdestä ohjeen nappasin,ja tein. Oli erittäin herkkua, namskis :D
minun marmorointi ei oikein onnsitunut... )


3
 kananmunaa
3 dl
sokeria
150 g
meijerivoita
5 dl
Pirkka vehnäjauhoja
2 tl
 leivinjauhetta
3 rkl
 kaakaojauhetta (tummaa)
2 dl
maitoa

Voikreemi

150 g
 meijerivoita
1 tl vaniljasokeria
5 dl
tomusokeria
1 rkl
vettä

Pinnalle

1 levy (200 g)
leivontamaitosuklaata
50 g
 valkoista leivontasuklaata

  • 1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
  • 2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  • 3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  • 4. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita tomusokeri voin joukkoon kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle talouskaapimen tai lastan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
  • 5. Sulata maitosuklaa mikrossa tai kattilassa varovasti miedoimmalla lämmöllä. Levitä sulatettu suklaa kovettuneen voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.
  • 6. Leikkaa halutessasi piirakan reunat pois, jotta saat siistejä leivospaloja. Piirakasta tulee noin 25 palaa.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3