torstai 16. toukokuuta 2013

Banaanikakku




Oli jäänyt kaappiin ylikypsiä banaaneja,joten tein kakun,joka saikin paljon kehuja :) eli uudestaan teen..


100 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
1 tl soodaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 ylikypsää banaania
½ tl kardemummaa tai kanelia (ite laitoin kanelia)
1 dl maustamatonta jugurttia tai maitoa (käytin maitoa)

Vuokaan: rasvaa ja korppujauhoja. (minulla ei ollu korppujauhoja,joten leivitin vuoan hasselpähkinärouheella ja ripauksella vehnäjauhoja).

Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja soseutetut banaanit taikinaan. Mausta kanelilla tai kardemummalla,lisää lopuksi maito tai jugurtti taikinaan,sekoita. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 asteessa 50-60 minuuttia. Kumoa kypsä ja jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja koristele tomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. komee kakku...pitää muistaa,banaaneja kun aina jää tummumaan hedelmäkoriin...teidä habanero on jo iso,onko joku kamalan tulinen?

    VastaaPoista
  2. kiitos :) joo kannattaa tehdä akkua tms ylikypsistä banaaneista,jotta ei mee hukkaan :) en tiiä onko tuo habanero kauhean tulinen,ei olal vielä otettu hedelmiä ja maistettu.voin tuua maistiaisia sit,kuivaan noit ahabaneroja ja sit ehkä testaan jonknu salsan tekoa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3