torstai 23. elokuuta 2012

Laskiaispullat




5 dl maitoa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja
n. 150 g margariinia

Täyte:

1 prk kuohukermaa vaahdotettuna
mansikka hilloa (laitoin noin 1 tl yhteen pullaan)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo pyöreitä pullia. Kohota pullat kaksinkertaiseksi, voitele munalla ja ripottele raesokeria ennen paistamista. Paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.Kun pullat on jäähtynyt, halkaise ne ja pohja palalle kermavaahtoa ja mansikkahilloa, laita kansi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3