torstai 23. elokuuta 2012

Kaalipata



1 kerä (n. 1 kg) kaalia
400 g jauhelihaa
4 porkkanaa
1 sipuli
1 rkl rasvaa
3 dl vettä
½ dl puuroriisiä
2 rkl siirappia
suolaa,meiramia ja mustapippuria

Suikaloi kaali,viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja silppua sipuli. Mittaa kattilan pohjalle vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Kääntele välillä kauhalla. Kun kaali alkaa pehmetä lisää joukkoon porkkanat,riisit ja suola. Sekoita hyvin ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipulit rasvassa paistinpannulla. Lisää jauheliha,sipuli ja siirappi padan joukkoon. Kiehauta vielä ja mausta meiramillaja mustapippurilla. Tarjoa puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3