torstai 21. helmikuuta 2013

Itse tehdyt takkaruusut

mummultani sain idean tähän viime joulun alla.nyt sain tehtyä,kun muutimme asuntoon jossa toimiva kakluuni :)

Ohjeen otin country sally blogista,mutta valmistus vaiheesta en kuvia huomannut ottaa. Lämmityskausi alkaa taas, joten askarrellaanpa käteviä sytykeruusuja, jotka kelpaavat mainiosti vaikka kylään viemisiksi, jollei itselläsi ole takkaa tai muuta tulisijaa.

Tarvitset:

munakennoja
kynttilänpätkiä
vanhan kattilan
pihdit/ pinsetit
foliopaperia


12 kappaleen munakennosta syntyy 10-12 takkaruusua ja kaikki kennon osat voi käyttää. Vinkki: kannattaa tehdä samantien 20-30 ruusua, sillä sarjatyönä näitä syntyy nopeaan ;) Ja lapset mukaan puuhaan. Tämä vaihe sopii koko perheelle! Muista täyttää kupit tarpeeksi tiukasti, jotta "terälehdet" pysyvät paikoillaan.

Sulata kynttilät kattilassa. Itse laitoin kattilan pohjalle pari senttiä vettä ja sulatin kynttilät siinä. Sulaessaan kynttilät muuttuvat läpinäkyväksi nesteeksi. Punertava väri tulee punaisista kynttilöistä. Tiesithän, että vesi ja sula steariini ovat vaarallinen yhdistelmä, joten huolehdi että suojaat keittiön roiskeilta ja varaa leimahdusvaaran vuoksi kattilan kansi tai sammutuspeite lähistölle. Tämä varotoimi on hyvä olemassa, mutta toimi rauhallisesti äläkä anna kattilassa olevan aineen missään vaiheessa kiehahtaa, niin pärjäät ihan hyvin! 

Dippaa ruusut yksitellen sulaan steariiniin ja nosta foliopaperin päälle jäähtymään. Lusikoi lisää steariinia jäähtyneisiin ruusuihin, jos haluat. Anna kattilan jäähtyä. Jähmettyneen steariinin voit laittaa roskiin, mutta viemäriin sitä ei saa kaataa! Grillipihdeistä steariini lähtee jäähdyttyään ihan raaputtamalla.

Sytykeruusu kannattaa asetella takassa puiden keskelle. Kun ruusu syttyy, se palaa yllättävän pitkään! Kaunista ja helppoa. Eikä ole pelkoa, että steariini sotkisi takkaa, sillä se palaa pois puiden mukana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3