keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Mehevä omenapiirakka kauramuru päällisellä


Tämä ohjeen muistaakseni jostaki netistä löysin. Oikein hyvä ja mehevä piirakka. Tein itse tämän 24cm vuokaan vaikka ohjeessa oli 22 cm.

n 22-24 cm irtopohjavuoka

Taikina:

2 munaa
1,25 dl öljyä
1,25 dl mehua
3 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle:

4 pientä omenaa
1,5 dl kaurahiutaleita
50 g sulaa rasvaa
0,5 dl sokeria
2 tl vamiljasokeria
1 tl kanelia

Mittaa taikinan aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. lado omenat paloina pohjan päälle. Sekoita kaurahiutaleiden rasva, sokerit ja kaneli. Ripottele kauraseos omenalohkojen päälle (kauraseoksen voi tehdä samassa kulhossa missä teit taikinan). Paista 180 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea eli noin 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3