keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Laku-sitruunakakku


Ostin kerran Creme bonjourin lakritsituorejuustoa ja mietin mihin sitä käytän. No löysin sitten Creme bonjourin sivuilta tämän kakun ohjeen. En vain tajunnut kuvaa ottaa ennen kuin kakusta puolet oli jo mennyt. Ja oli kyllä herkkua :)

175 g voita/margariinia
2 dl sokeria
1 sitruunan kuori
3 munaa
200 g Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuokaan

Kuumenna uuni 180 asteeseen. voitele ja korppujauhotanoin litran vetoinen vuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat vaahdon joukkoon yksitellen. Lisää tuorejuusto ja raastettu sitruunankuori. Vatkaa taikina tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinan sekaan. kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 45-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa ritilän päällä. Poista kakku vuoasta vasta sen jäähdyttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3