tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kinderjuustokakku yllätyksellä


Tämäkin herkullisen kakun löysin herkku leivonta lehdestä,tää oli erittäin maukasta. Hyvä leivonta lehti muutenkin Herkku Leivonta,ihania ohjeita ja saa inspiraatioo.


Pohja:

120 g digestivekeksejä
50 g voita

Valkoinen kerros:

1 prk vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1-2 tl vaniljasokeria
2 rkl kiehuvaa vettä

Suklainen kerros:

200 g maustamatonta tuorejuustoa (ite käytin sukaatuorejuustoa)
100 g maitosuklaata
2 dl kermaa
2 liivatetta
2 rkl kuumaa kermaa tai maitoa

Täyte ja koristelu:

pieniä irtokarkkeja esim. ranskanpastilleja
1 Kinder suklaapatukka

Suklaakansi:

6 palaa maitosuklaata
1 tl kermaa

1. Murksaa keksit hienoksi muruksi joko muovipussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja kaada murun joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pingota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.Levitä öljyä kauttaaltaan reunoille ja siivilöi reilu kerros tomusokeria öljyn päälle. Napauta kerran,pari vuokaa ylösalasin, jotta saat ylimääräiset tomusokerit pois. Painele keksimurut tiukasti ja tasaisesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota lieriömallinen kuppi tms.,jonka halkaisija on 6-9 cm. Öljyä kupin ulkoreuna ja tomusokeroi se. Aseta kuppi keskelle keksimurua.
3. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä voimakkaasti. Lisää vaniljarahka ja vaniljasokeri. Maista ja mausta lisää, jos haluat. Kiehauta vesi ja liuota siihen 4 puristettua liivatetta. Hämmennä kunnolla. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten tuorejuusto-rahkaseokseen.
4. Lusikoi valkoinen täyte kupin ympärille pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
5. Tee tällä välin suklaakansi. Se tulee karkkien päälle valkoisen ja ruskean täytteen väliin. Sulata maitosuklaapalat mikrossa pienissä erissä välillä sekoitellen. Lisää kermaa ja lämmitä uudelleen, jotta kermakin lämpenee hiukan. Sekoita. Ota pala leivinpaperia, laita se lautasen päälle ja lusikoi siihen ympyrän mallinen levy, joka on hiukan suurempi kuin kupin halkaisija. Laita jääkaappiin jähmettymään.
6. Kun valkoinen täyte on jähmettynyt, poista kuppi varovasti. Nyt täytteeseen jää ympyränmallinen reikä, joka täytetään irtokarkeilla. Karkkien päälle laitetaan suklaakansi, jolloin suklainen kerros ei valu karkkien sekaan.
7. Valmista suklaakerros aloittamalla suklaan sulattamisella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto voimakkaasti vatkaten. Lisää sulatettu maitosuklaa tuorejuustoon. Kuumenna kerma- tai maitotilkaa kuumaksi ja luiota 2 liivatetta siihen. Kaada ohuena nauhana tuorjuustoon voimakkaasti vatkaten, Lisää kermavaahto varovasti sekoitellen. Lusikoi valkoisn kerroksen päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
8. Paloittele Kinder patukka ja koristele kakku suklaapaloilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3