tiistai 10. maaliskuuta 2015

Toffeesydämet


Kinuskissan resepti. Nämä oli kyllä herkkua ja kehuja sai ystäväpiirissä :) 
ensi kerralla otan vähän pienemmällä muotilla kuvioita.


Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vanilliinisokeria
3 dl jauhoja

Tofffeekerros:

1 pss (400 g) Emotionali Flecki kermatoffeeta
½ dl kuohukermaa

Suklaakuorrute:

200 g maitosuklaata ( J.D.Gross 51% kaakaopitoisuus)
½ dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vanilliinisokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä. leviät taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle n. 20*30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200 aseessa 10-12 minuuttia.

Laita kattilaan toffeet ja kerma. Nosta kattila lieden keskilämmölle ja painele toffeita lastan avulla pieniksi paloiksi. Ota liedeltä kun toffeet on sulanut ja seos on tasaista. Kaada toffeeseos pohjalveyn päälle. Levitä lastan avulla ja nosta jääkaappiin jähmettyyn.

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. lämmitä kerma kattilassa,mutta älä kuumenna kiehuvaksi. Lisää suklaasula kermaan.. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa voi siirtää kattilan hetkeksi takaisin miedolle lämmölle liedelle. Kaada kuorrute toffeekerroksen päälle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä. sulata valkosuklaa mikrsossa ja valuta sitä lusian avulla kuorrutteen päälle. anna vielä jähmettyä ja ota sitten muotilla kuvioita. Säilytä jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3