perjantai 13. syyskuuta 2013

Täytetyt lätyt



Päätimme tehdä täytettyjä lättyjä,mutta sitten emme täyttäneetkään yksitellen ja käärineet rullalle. Me ladoimme täytettä ja lättyjä kerroksittain vuokaan,tuli kyllä hyvää :) olisko nimi sittenkin jauheliha-lätty paistos tms?! :)

Lättytaikina:

1 l vettä
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta.
(jätin sokerit pois)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää vesi. Sekoita tasiseksi. Anna seistä 30 min. Paista lättyjä kuumalla paistinpannulla.

Lättytäyte:

1 pkt jauhelihaa
½ valkoinen paprika
2 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kotitekoista paholaisen kastiketta
loraus kuohukermaa
jauhelihamauste,musta- ja valkopippuri,caram masala mauste,suola, yrttisekoitus

kermajuustoa siivuina/ raasteena,parmesanjuustoa

Kuullota kuoritut ja pilkotut valkosipulit ja sipulit rasvassa kuumalla pannulla, lisää jauheliha ja mausteet. Ruskista jauheliha kypsäksi. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon, pilkottu paprika,pilkotut tomaatit, paholaisenkastike ja loraus kermaa. Sekoita ja anna poreilla miedolla lämmöllä hetki.

Lado lättyjä ja täytettä kerroksittain uunivuokaan,pohjalle lätty,seuraavaksi jauhelihatäyte ja juustoa,sitten taas lätty,jauheliha täytettä jne. jatka niin kauan että vuoka täynnä ja jauhelihatäyte loppunut. päällimäinen kerros on lätty ja paljon juustoa. Paista vielä 225 asteessa n. 20 min,jotta juusto sulanut ja saanut hiukan väriä


2 kommenttia:

  1. olipas tässä kiva idea...herkullisen näköistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos,joo tälläinen sitten päätettiin kasata,herkkua kyllä oli :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3