tiistai 10. syyskuuta 2013

Omenatorttu



2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita

Pinnalle:
 3-4 hapahkoa omenaa
1-2 rkl fariinisokeria
1 rkl kanelia


Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota piirasvuoka. Pese omenat ja poista siemenkodat. Kuori omenat tarvittaessa. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Sulata rasva kattilassa ka sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja jäähtynyt rasva munavaahtoon kaapimella sekoittaen. Levitä taikina vuokaan ja lado omenat limittäine toistensa päälle taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja kanelia.
Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3