maanantai 28. tammikuuta 2013

Hampurilaiset



Näihin hampurlaisiin teimme sämpylät,pihvit itse ja majoneesikin oli itse tehtyä (tosin saatua). ja aivan parhaita,aikaa vievö ohje,mutta kyllä suosittelen kokeilemaan,on vaivan arvoista :)
 sämpylä ohjeen otin Sisaret keittiössä blogista

Hampurilaissämpylät:

1 dl vettä (42 asteista)
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1½ rkl pehmeää voita/margariinia
voiteluun muna ja tilkka vettä
pinnalle valkosipulirouhetta,koska ei ollut seesaminsiemeniä

yhdistä vesi,maito,hiiva ja sokeri. Anna seistä 5 min. Vatkaa muna kevyesti lasissa. Yhdistä jauhot ja suola. Nypi jauho-suola seokseen rasva niin, että saat aikaan pieniä muruja. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos,sekä kevyesti vatkattu muna. Sekoita taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle pinnalle,vaivaa raikinaa n. 8-10 min., kunnes taikina on sileää ja elastista. Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi. Kohota 2 kertaiseksi 1-2 tuntia. pyörittele taikina littanoiksi paloiksi,ja kohota toiset 1-2 tuntia. Voitele muna-vesiseoksella ja ripottele päälle valkosipulirouhetta. Paista 200 asteessa n. 10-15 min.

jauhelihapihvit:

n. 500 g jauhelihaa
½ prk kermaviiliä
½ pss sipulikeittoainesta
1 muna
Sekoita ainekset ja paista pihvejä pannulla (me käytimme valurautapannu,jossa 4 koloa eli lättypannua). Pihvit paistoimme sillä välin kun sämpylät oli juuri menossa uuniin. Mies teki muutaman pihvin niin että pannulla lisäsi pihvien päälle juustot valmiiksi,hyvin suli siinä vähän.

Muut täytteet:
paisettua munaa
jäävuorisalaattia
tomaattia
paprikaa,
juustoa
ketsuppia ja tacomausteella maustettua majoneesia.

Kun sämpylät ja pihvit valmiita,koko hampurilaiset ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3