sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Porkkanasämpylät




5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
3 dl porkkanaraastetta
3 dl kaurahiutaleita
n 10 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Lisää kädenlämpöiseen veteen 2 dl jauhoja,joihin on sekoitettu kuivahiiva,siirappia,kaurahiutaleet, suola ja porkkanaraaste. Sekoita joukkoon hiukan jauhoja ja sitten öljy. Lisää loput jauhot ja vaivaa hetki taikinaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo tangoiksi ja paloittele osiin. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kohota pellillä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

(sämpylöiden alkuperäinen ohje löytyy Pirkan sivuilta,muutin hiukan ohjetta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3