tiistai 5. helmikuuta 2013

hedelmäleipä



Tämän ohjeen otin pirkan sivuilta . ohjeeseen olisi tullut gluteenitonta jauhoseosta,mut korvasin sen vehnäjauhoilla ja sämpyläjauhoilla. laitoin kyllä hitusen liikaa,kun tuli liian kova taikina,mutta syötävää leipää kuitenkin. Laitan tähän ohjeen jolla tein,linkistä pääsee alkuperäiseen ohjeeseen :)


50 g rusinoita
100 g  aprikoosia
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1½ tl suola
5 dl vettä
3 rkl öljyä

paloittele kuivatut hedelmät. Mittaa jauhot,hiiva,hedelmät ja suola kulhoon. Kuumenna vesi 42 asteiseksi ja kaada kulhoon,sekoita. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. kaada taikina 1.5 litran vetoiseen voideltuun suorkaiteen muotoiseen vuokaan. Kohota noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa uunin alatasossa n. 50 min.
Kumoa ritilälle ja paista vielä 5 minuuttia,jos pohja ei ole saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3